Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABN Amro blikvanger op magere handelsdag

ABN Amro blikvanger op magere handelsdag
29 mei 2007 om 17:12

De helft van de transacties, die beleggers vandaag uitvoerden in AEX fondsen, kwam voor rekening van ABN Amro. De bank domineerde het nieuws en de handel op een verder zeer magere beursdag. De AEX stevent af op een verlies van 0,2% op 536 punten.

Het consortium van Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis bood vandaag 71,1 miljard euro, waarvan 79% in contanten, voor ABN Amro. Dit bod ligt 14% hoger dan het bod van Barclays. Naar aanleiding van het bod, verloren de AEX fondsen ABN Amro (-1,3%) en Fortis (-0,5%) vandaag beiden. Beleggers in ABN Amro vinden het bod niet hoog genoeg, investeerders in Fortis weten dat de overname hoogstwaarschijnlijk bekostigd wordt middels een aandelenemissie.

Positieve uitschieter vandaag is Unit 4 Agresso. Het softwarebedrijf won 4,8% op berichten dat het 40% meer contracten heeft binnengehaald dan in dezelfde periode vorig jaar.

In Amerika openden de beurzen de week vandaag pas, na de vrije dag gisteren wegens Memorial Day. De Dow Jones (+0,3%) en de Nasdaq (+0,7%) startten in de plus.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.