Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Scherpe koersdaling AEX in laatste uur handel

Scherpe koersdaling AEX in laatste uur handel
24 mei 2007 om 17:37

De AEX is vanmiddag 1,04% lager gesloten op 536 punten. Na een flink lagere opening klom de index in de middaguren langzaam maar zeker uit het dal. Het leek er een uur voor het eind van de handel zelfs op dat de AEX voor de tweede achtereenvolgende dag genoeg steun kreeg om boven de 540-puntengrens te sluiten. Vanaf dat moment echter, dook de index naar beneden om met bijna een procent verlies te eindigen.

De winnaar van de dag was Vedior. Het uitzendconcern won 2,74% op basis van verhoogde koopadviezen. Spyker herstelde zich deels van de desastreus verlopen handelsdag gisteren. Verloor het gisteren nog 16% van zijn beurswaarde, vandaag stond de autoproducent bij de winnaars: plus 6,73%. De aankondiging dat Spyker werkt aan een herfinancieringsplan kon beleggers bekoren.

De financials verloren vandaag flink. Een stijging van de korte rente lag hieraan ten grondslag. ABN Amro (-0.9%), ING (-1,5%) en Fortis (-1,9%) trokken de AEX naar beneden. Aegon was de grootste verliezer onder de hoofdfondsen. De verzekeraar verloor 2,23% op 14,89 euro.

Verdeeldheid bij de opening van de beurzen in Amerika: waar de Dow Jones Index 0,16% hoger startte, verloor de Nasdaq in het openingsuur al meer dan een half procent.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.