Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

CSM wil certificaten aandelen afschaffen

CSM wil certificaten aandelen afschaffen
19 dec 2006 om 10:59

Voedingsmiddelenfabrikant CSM wil de certificering van aandelen afschaffen. Dit heeft CSM bekend gemaakt in een persbericht. CMS wil het voorstel op 25 april 2007 aan zijn aandeelhouders voorleggen tijdnes de algemene vergadering van aandeelhouders. De certificering van aandelen past volgens CMS niet langer in de huidige opvattingen over goed bedrijfsbestuur. CSM kondigde in april aan dat het zich ging beraden op de corporate governance structuur. In 2006 is een veranderingsproces in gang gezet, waaronder een wijziging van de samenstelling van de Raad van Bestuur, een herdefiniering van de strategie, focus op de kernactiviteiten en een omvangrijke herstructureringsoperatie.


‘In dat kader past ook de reflectie op de eigen corporate governance structuur. CSM is tot de conclusie gekomen dat handhaving van het administratiekantoor niet past in de huidige opvattingen omtrent corporate governance’, aldus CSM in het persbericht. Door aandelen te certificeren kon het administratiekantoor van CSM beslissen over de verlening van stemrecht aan certificaathouders. Daarnaast stemde het administratiekantoor tijdens aandeelhoudersvergaderingen voor afwezige aandeelhouders.


In november vorig jaar startte CSM met de evaluatie van haar corporate governance structuur na kritiek van een groep aandeelhouders. De aandeelhouders lieten toen weten dat ze vonden dat CSM op zowel operationeel als financieel gebied een zwakke prestatie heeft neergezet.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.