Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: mooie uitbreiding deal tussen Just Eat en Amazon

Beursblik: mooie uitbreiding deal tussen Just Eat en Amazon
30 mei 2024 om 10:00

 Just Eat Takeaway heeft een mooie deal gesloten door de samenwerking met Amazon uit te breiden. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING donderdag in een rapport.

Amazon-gebruikers kunnen nu direct via de website en app van Amazon maaltijden bestellen bij Grubhub. De deal kan een positief effect hebben op de commerciële activiteiten van de maaltijdbezorger, denkt Hesselink.

Belangrijk is hoeveel klanten Amazon kan aandragen voor Grubhub, stelde de analist, maar gezien de omvang van de e-commercereus zullen er ongetwijfeld nieuwe klanten bijkomen. In ruil krijgt Amazon warrants in Grubhub. Het maximum aantal dat Amazon kan krijgen blijft 14 procent, ziet Hesselink. “Dit impliceert dat Grubhub geen extra compensatie hoeft te geven aan Amazon, ondanks de uitbreiding van de samenwerking.”

“We zijn van mening dat de deal voor beide partijen op een no cure no pay-basis gunstig is, aangezien de waarde van Grubhub afhankelijk is van het commerciële succes in de komende jaren”, concludeerde Hesselink.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 22,50 euro. Het aandeel steeg donderdag met 0,3 procent tot 11,94 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.