Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABN AMRO: De AEX kan volgend jaar naar 540 punten

ABN AMRO: De AEX kan volgend jaar naar 540 punten
24 nov 2006 om 16:01

ABN AMRO heeft tijdens een bijeenkomst over beleggen in 2007 laten weten dat de AEX-index volgend jaar kan stijgen tot 540 punten. De bank verwacht dat volgend jaar het beleggen in aandelen het meeste rendement op levert. ABN AMRO baseert zich hierbij op goede winstvooruitzichten voor onder andere Europa en een mogelijke renteverlaging in de VS. ABN AMRO adviseert wel om volgend jaar defensiever te beleggen door risico’s te spreiden. Daarnaast adviseert ABN AMRO om actief in te spelen op bewegingen in de markt. Er schuilen risico’s in de olieprijs en een onverwachte terugval in de Amerikaanse huizenmarkt. Dit zou extra vertraging voor de economische groei kunnen betekenen.


‘Ons advies voor 2007 is handen aan het stuur,’ aldus Evert Waterlander, hoofd beleggingstrategie van ABN AMRO. ‘Er zullen dit jaar weer veel liquiditeiten in de markt gepompt worden en hun weg vinden naar onder andere aandelen met een hoog dividendrendement. Concreet betekent dit een portefeuille met een overweging van de defensieve sectoren, zoals de energie, nuts-, telecom- en verzekeringssector.’


ABN AMRO schat het rendement op onroerend goed op gemiddeld 6 tot 9 procent. Obligaties renderen naar verwachting met 3 tot 4 procent. ABN AMRO voorziet op de valutamarkt een verzwakking van de dollar ten opzichte van de euro. ABN AMRO gaat er vanuit dat de wisselkoersverhouding met de euro zal uitkomen op $ 1,40.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.