Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hof buigt zich over beursgang World Online

Hof buigt zich over beursgang World Online
14 nov 2006 om 10:10

Het Amsterdamse gerechtshof buigt zich over de beursgang van internetbedrijf World Online. De vraag is nog steeds of beleggers nu wel of niet misleid zijn bij de beursgang in maart 2000. Het gerechtshof zal een oordeel vellen over een aantal principiële zaken over het beursverkeer. Juristen, beleggers, beursfondsen en banken kijken uit naar het oordeel van het gerechtshof.


In 2003 won De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) de zaak op een opvallend punt. Ondanks enkele onjuistheden in de prospectus werd deze door de rechtbank niet als misleidend gezien. De rechtbank meende wel dat Nina Brink voor de beursgang ‘misleidende uitlating’ had gedaan over haar belang. Ze heeft de indruk gewekt dat haar belang niet was gewijzigd terwijl ze het deels had afgebouwd. De rechtbank vond dat WOL dit had moeten corrigeren. Destijds gingen de banken en verkopende aandeelhouders vrijuit.


Gisteren in het Amsterdamse gerechtshof herhaalde de WOL-advocaat dat onjuiste mediaberichten niet toegeschreven kunnen worden aan bedrijven of hun CEO. Hiermee probeerde de WOL-advocaat het vonnis van tafel te krijgen. De banken ABN AMRO en Goldman Sachs moesten opnieuw het prospectus en de hoogte van de emissiekoers verdedigen. ABN AMRO wees erop dat ze zelf een enorme positie had ingenomen, omdat het vertrouwde op een opgaande koersbeweging. Goldman Sachs gaf aan dat achteraf makkelijk een oordeel te geven is. ‘Maar uit de wijsheid achteraf kan wel lering getrokken worden. En dat hebben alle partijen gedaan’, zo verzekerde de advocaat van Goldman Sachs. In januari verwacht het Hof uitspraak te doen.


Bron: Het Financieel Dagblad

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.