Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Adviesbureau Berenschot: ‘Kwart beursfondsen interessante prooi’

Adviesbureau Berenschot: ‘Kwart beursfondsen interessante prooi’
25 okt 2006 om 12:31

Voor durfinvesteerders is een op de vier Nederlandse beursgenoteerde bedrijven interessant om in te lijven. Dit maakt adviesbureau Berenschot bekend na een onderzoek onder de 75 belangrijkste beursgenoteerde bedrijven. Het meest aantrekkelijk volgens Berenschot is automatiseerder Getronics. In het onderzoek ‘Barbaren aan de poort – wie zijn de volgende kandidaten’ werden alle bedrijven in de hoofdindex AEX, de Midkap en 25 kleinere beursgenoteerde bedrijven bekeken. 20 van de 75 bedrijven zijn volgens Berenschot een gewild prooi. ‘Zij voldoen aan meer dan zes van achttien gestelde criteria. Dat terwijl er een al genoeg kan zijn voor een durfinvesteerder om toe te slaan’, aldus consultant Hendrik Jan Kaal van Berenschot.


In het onderzoek is gekeken naar zaken als winstgevendheid, beurswaarde, marktpositie en de kwaliteit van het management. ‘Ondernemingen die doelwit worden van durfkapitalisten zijn ondergewaardeerd, hebben omvangrijke liquide middelen, een groot onbenut groeipotentieel, een onsamenhangend pakket aan activiteiten of onvoldoende rendement’, aldus Kaal


Van de 20 bedrijven die bestempeld zijn als gewild prooi zouden 15 bedrijven interesse wekken, omdat ze geschikt zijn voor een opsplitsing. Bij de overigen zouden durfkapitalisten de bestaande groei kunnen verbeteren. Om zich te kunnen beschermen tegen een overname kunnen bedrijven zich het beste beschermen door een duidelijke strategie te bedenken en die zo snel mogelijk uit te voeren. Later deze week wordt de lijst met alle bedrijfsnamen in het tijdschrift Elsevier gepubliceerd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.