Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell
24 jul 2005 om 13:39

In Londen, Amsterdam en New York is het aandeel Royal Dutch Shell naar de beurs gegaan. In de Amsterdamse AEX-index volgt het Koninklijke Olie op. Om belastingtechnische redenen vond het olieconcern het handig om twee soorten aandelen in de onderneming te creëren: aandelen A en B. De aandelen A vervangen
het voormalige Koninklijke Olie en de aandelen B het Britse zusterbedrijf Shell Transport & Trading. Met de introductie van Royal Dutch Shell is na 115 jaar een eind gekomen aan Koninklijke Olie. Aandeelhouders die hun stukken nog niet hebben aangemeld krijgen tot 9 augustus de tijd om dit alsnog te doen. Daarna zal Shell ieder wettelijk toegestaan middel inzetten om alle Koninklijke Olie-aandelen in handen te krijgen. Dit kan zelfs leiden tot liquidatie van het overgebleven fonds.


Bestuursvoorzitter Jeroen van der Veer gaf aan dat er nu pas echt sprake is van één onderneming. Volgens president-commissaris Aad Jacobs krijgt het bedrijf nu een nieuwe, duidelijke ondernemingsstructuur. Daarnaast is het in de toekomst makkelijker om een beroep te doen op de kapitaalmarkt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.