Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Van Lanschot NV

Van Lanschot NV
1 nov 2004 om 20:48

Aandelenemissie

Van Lanschot NV (Van Lanschot), houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, begint vandaag met de uitgifte van maximaal 3,4 mln nieuwe certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot (Nieuwe Certificaten) of ongeveer 135,7 mln op basis van de slotkoers van 39.90 van vrijdag 29 oktober 2004. De Nieuwe Certificaten vertegenwoordigen
ongeveer 12% van het huidige aantal uitstaande gewone aandelen Van Lanschot. De netto opbrengst van de aandelenuitgifte zal worden gebruikt voor het gedeeltelijk herfinancieren van de overname van CenE Bankiers die op 30 september 2004 succesvol is afgerond.

De wettelijke voorkeursrechten voor deze aandelenemissie zijn uitgesloten. Voor twee van Van Lanschot’s aandeelhouders (Friesland Bank NV en La Dou du Midi BV) geldt een anti-verwaterings-recht ingevolge een aandeelhoudersovereenkomst met Van Lanschot van juni 1999, waarvan zij naar verwachting gebruik zullen maken. In dat geval is het maximale aantal Nieuwe Certificaten dat respectievelijk aan Friesland Bank NV en La Dou du Midi BV zal worden toegewezen 931.105 en 432.113.

Extensie- en overtoewijzingsoptie
Afhankelijk van de vraag naar de Nieuwe Certificaten mogen ABN AMRO Rothschild en Rabo Securities NV (de Joint Global Co-ordinators), in overleg met Van Lanschot, besluiten om de plaatsing te vergroten met maximaal 404.387 bestaande certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot (Extensie Certificaten), waarvan 154.387 beschikbaar worden gesteld door de Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot en 250.000 door Van Lanschot[1]. Het exacte aantal uit te geven Nieuwe Certificaten en eventueel toe te wijzen Extensie Certificaten zal ten tijde van de vaststelling van de uitgifteprijs worden bepaald.

Tevens is een overtoewijzingsoptie verleend (uitoefenbaar tot 30 dagen na de datum van
betaling van de Nieuwe Certificaten) van maximaal 400.000 bestaande certificaten van
gewone aandelen A Van Lanschot (Overtoewijzing Certificaten), die pro rat beschikbaar zijn gesteld door Van Lanschot’s aandeelhouders ABP en PGGM (indirect, via NIB Capital Bank NV) alsmede Delta Lloyd NV en Friesland Bank NV.

De Nieuwe Certificaten, Extensie Certificaten en Overtoewijzing Certificaten tezamen zijn de Emissie Certificaten.

De plaatsing omvat een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers in Nederland en daarbuiten met uitzondering van de Verenigde Staten van Amerika overeenkomstig Regulation S van de US Securities Act of 1933, as amended (de Securities Act), en een plaatsing
bij particuliere beleggers die woonachtig zijn in Nederland en een effectenrekening
aanhouden bij één van de syndicaatsbanken. De Emissie Certificaten zijn niet
geregistreerd en zullen niet worden geregistreerd onder de Securities Act, noch onder het effectenrecht van enige staat van de Verenigde Staten van Amerika en, onder voorbehoud van enkele uitzonderingen, mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika.

Inschrijvingsperiode

De inschrijvingsperiode voor de Nieuwe Certificaten vangt aan op maandag 1 november 2004, 9.00 uur Nederlandse tijd en sluit naar verwachting op woensdag 10 november 2004, 17.30 uur Nederlandse tijd. De uitgifteprijs en het exacte aantal uit te geven Nieuwe Certificaten en eventueel toe te wijzen Extensie Certificaten, zal naar verwachting bekend gemaakt worden op donderdag 11 november 2004. Toewijzing zal naar verwachting plaatsvinden op donderdag 11 november 2004. In het geval de inschrijvingsperiode vervroegd wordt gesloten of wordt verlengd, zal dit ten minste drie uur vóór de beoogde
respectievelijk oorspronkelijke sluitingstijd in een persbericht worden bekendgemaakt.

Bankensyndicaat

ABN AMRO Rothschild en Rabo Securities zijn de Joint Global Co-ordinators en Joint
Bookrunners van de aandelenuitgifte. Lehman Brothers en F. van Lanschot Bankiers treden
op als Co-lead Managers van de aandelenuitgifte.

Notering, betaling en levering
Notering op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam NV van de Nieuwe Certificaten is
aangevraagd. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden, zullen de notering van en de handel in de Nieuwe Certificaten naar verwachting op dinsdag 16 november 2004 aanvangen. Betaling op en levering van de Emissie Certificaten zullen naar verwachting geschieden op dinsdag 16 november 2004.

Voor nadere informatie over de aandelenuitgifte en over Van Lanschot wordt verwezen naar het voorlopig prospectus in de Engelse taal, d.d. 1 november 2004

Bron: Persbericht Van Lanschot NV

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.