Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eureko

Eureko
4 jul 2004 om 15:06

Eureko, het moederbedrijf van Achmea, bouwt haar 100%-belang in vermogensbeheerder F&C fors af en brengt F&C via een omweg naar de beurs van Londen.

Friends & Provident, de Britse levensverzekeraar, verwerft een belang van 51 procent in de nieuwe
vermogensbeheerder, gevormd door F&C en Isis. Isis is een dochteronderneming van Friends & Provident. De nieuw gevormde vermogensbeheerder krijgt de naam van F&C. De aandelen van de nieuwe combinatie worden vanaf september dit jaar verhandeld op de beurs in Londen. Omdat Isis al een beursnotering heeft, hoeft er geen speciale beursintroductie voor F&C plaats te vinden.

Eigenlijk is er sprake van een overname door Friends & Provident van F&C. Die betaalt £ 378 mln in aandelen en contanten voor het belang van 51% dat Friends & Provident uiteindelijk in de nieuwe F&C/Isis-combinatie krijgt. Daarnaast krijgt Eureko nog 110 miljoen nieuw uitgegeven aandelen Isis en de opbrengst van de plaatsing van 76 miljoen aandelen van de nieuwe combinatie.

De plannen van Eureko om zelf naar de beurs te gaan zijn hierdoor naar de achtergrond
verschuiven. De verzekeringsgroep beschikt nu zonder een eigen beursgang over voldoende kapitaal om gewenste strategische overnames te kunnen doen.

De hele transactie rond F&C moet in oktober zijn afgerond. Tegen die tijd zal het aandeel van de nieuwe combinatie al een maand zijn verhandeld op de Londense effectenbeurs. De exacte datum is
afhankelijk van de Britse toezichthouders.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.