Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

LG. Philips LCD

LG. Philips LCD
1 jul 2004 om 18:03

LG Philips LCD, de joint venture tussen Philips en het Koreaanse LG, heeft de prijsrange voor de aanstaande beursgang flink verlaagd. De producent van platte televisie- en computerschermen hoopt nu tussen de $ 30 en $ 36 per aandeel op te halen met de introductie, die voor eind juli staat gepland. Reden hiervoor is de bezorgdheid over de wereldwijde vraag naar lcd-schermen.

De vraag naar platte beeldschermen zal volgens marktwaarnemers de komende jaren minder spectaculair groeien dan eerder was voorspeld. Zo verlaagde het Amerikaanse
onderzoeksbureau Isuppli deze maand zijn eerdere voorspellingen voor de hoeveelheid
verscheepte lcd-televisieschermen.

De begeleidende banken, Morgans Stanley en UBS , hebben de mogelijkheid 15% extra aandelen uit te geven als de vraag toch hoger blijkt te zijn door een greenshoe-optie. Wordt deze uitgeoefend loopt het belang van LG en Philips verder terug van 43,2 naar 42,2%.

Het merendeel van de nieuwe aandelen wordt in de Verenigde Staten uitgegeven in de vorm van American Depositary Shares. Deze zijn de helft waard van een ‘gewoon’ aandeel LG Philips. De rest wordt in Korea uitgegeven.

LG Philips verwacht $ 1,06 mrd op te halen met de beursgang en gaat dit geld steken
in nieuwe fabrieken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.