Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Opera

Opera
27 feb 2004 om 15:31

Het Noorse bedrijf Opera Software wil tussen de 12,5 en 16,1 miljoen nieuwe aandelen gaan uitgeven bij haar beursgang in maart op de beurs van Oslo (OSE). Daarnaast willen de bestaande aandeelhouders 11,8 miljoen aandelen verkopen. De indicatieve prijsrange is bepaald op tussen de NOK 8 en NOK 10 per aandeel (EUR 0,91 – EUR 1,14). De inschrijvingsperiode is reeds gestart en sluit op woensdag 10 maart. De handel in het aandeel Opera zal op donderdag 11 maart aanvangen onder het symbool OPERA. De inschrijving staat open voor Noorse particuliere beleggers en (internationale) institutionele beleggers.

Opera is momenteel nog volledig in particuliere handen. De medewerkers van Opera hebben 70% van de aandelen in handen. De overige 30% is in handen van investeringsmaatschappijen zoals Teknoinvest en Four Seasons Venture.

Met een beursnotering denkt men de leidende positie op het gebied van het internet verder uit te kunnen breiden. Opera Software ontwikkelt webbrowsers voor pc, pda en telefoons.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.