Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Getronics

Getronics
9 feb 2004 om 14:50

De automatiseerder Getronics haalt Eur 240 mln op met de uitgifte van 100 miljoen nieuwe aandelen aan institutionele beleggers. Getronics gebruikt de opbrengst om schuldenvrij te worden.

Getronics heeft de aandelenuitgifte donderdag bekendgemaakt. De emissie , die nog moet worden goedgekeurd door aandeelhouders, was donderdag al ruim overtekend en werd voortijdig gesloten. Op 23 februari stemmen aandeelhouders erover. Hun ‘ja’ is nodig omdat het bestuur door de emissie zijn uitgiftemandaat overschrijdt.
De obligatie die wordt afgelost heeft een omvang van euro 250 mln en een couponrente van 13%. De lening loopt tot 2008, maar Getronics mag eerder aflossen als ineens wordt terugbetaald. De eerste mogelijkheid daartoe is eind maart.

Beleggers betalen euro 2,40 voor elk nieuw aandeel Getronics. Dat is een discount van 4,4% op de slotkoers van donderdag (euro 2,51). In eerste instantie geeft Getronics 87 miljoen aandelen uit. Het bankensyndicaat heeft het recht om 13 miljoen extra stukken door te plaatsen. Financiële bronnen zeggen dat de bank deze optie zal uitoefenen.
De aandelenkoers daalde behoorlijk na de aankondiging van Getronics. Plaatst het bedrijf 100 miljoen aandelen, dan verwateren bestaande aandeelhouders met 24%. Volgens topman Klaas Wagenaar leidt de emissie per saldo tot een hogere winst per aandeel, omdat Getronics via voortijdige aflossing hoge renteverplichtingen afwendt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.