Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

P&O Nedlloyd

P&O Nedlloyd
2 feb 2004 om 16:51

Nedlloyd krijgt de rederij P&O Nedlloyd geheel in handen. Dit meldt De Financiële Telegraaf vandaag. Nedlloyd neemt de resterende 50 procent van de aandelen voor ongeveer 485 miljoen euro over van het Britse transportconcern P&O.

Koninklijke Nedlloyd, dat al 50 procent van de rederij bezit, gaat verder onder de naam Koninklijke P&O Nedlloyd. Deze nieuwe onderneming krijgt een beursnotering in Amsterdam, aldus het bedrijf maandag.

Nedlloyd schrijft het slagen van zijn bod toe aan de voorzichtige groei van de wereldeconomie en de gestegen koers van het aandeel. Vorig jaar hikte de koers van Nedlloyd tegen de 12 euro aan, maandag noteerde het bedrijf bijna 28 euro.

Nedlloyd betaalt 215 miljoen euro contant aan P&O. De houdstermaatschappij wil hiervoor met een claimemissie 190 miljoen euro ophalen. De rest van het bedrag wordt uit de kas betaald. P&O krijgt bovendien een belang van 25 procent in de nieuwe onderneming P&O Nedlloyd. Dat komt overeen met een waarde van 270 miljoen euro. De overname moet eind april of begin mei zijn afgerond.

bron: DFT

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.