Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold

Ahold
26 nov 2003 om 11:59

Ahold wil 621 miljoen nieuwe aandelen uitgeven voor euro 4,83 per aandeel in het kader van de eerder aangekondigde claimemissie. Bestaande aandeelhouders mogen voor elke drie aandelen inschrijven op twee nieuwe aandelen, zo maakte Ahold woensdagmorgen voor de opening van de financiële markten bekend.

Met de claimemissie wil Ahold euro 3 mrd ophalen. De beurs reageerde in de openingshandel negatief op de op handen zijnde winstverwatering. De koers van het aandeel leverde ruim 4% in. In de markt circuleerden berichten dat Ahold mikte op een emissiekoers in een bandbreedt van euro 4,50 tot euro 5,50. Maximaal zou dan 625 miljoen nieuwe aandelen worden uitgegeven, boven op de bestaande 925 miljoen aandelen.
Daarnaast wil het Zaanse supermarktconcern 172,9 miljoen cumulatief preferente aandelen uitgeven in de vorm van certificaten, voor euro 0,69 per aandeel, waarmee tot euro 119,3 mln moet worden opgehaald.

De claimemissie gaat deels in Nederland en Zwitserland via de beurs, en deels via een onderhandse plaatsing elders.

De opbrengst wordt voor een deel gebruikt om schulden te betalen met betrekking tot de kredietfaciliteit van Ahold, die op 25 november euro 600 mln bedroeg. Het overige deel zegt Ahold te willen gebruiken voor algemene bedrijfsvoering.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.