Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rabo

Rabo
21 nov 2003 om 19:04

Rabobank Nederland is na de emissie van 1,75 miljard dollar aan zogeheten financieringsprefs in de Verenigde Staten voor 2003 klaar met het versterken van het kernvermogen, zegt hoofd Funding, Haijo Dijkstra vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.
Het kernvermogen van een onderneming is het aandelenkapitaal plus de reserves. Per jaar trekt Rabobank ongeveer 15 miljard euro aan lang vreemd vermogen aan om het kernvermogen te versterken. Ook in 2004 zal dat volgens de bankier het geval zijn.

Lange leningen hebben een gemiddelde looptijd van zo’n 4,5 jaar. De Tier 1 ratio, die de solvabiliteit van de bank weergeeft, is per heden 10,5% tegenover 10,2% per eind juni 2003, aldus Dijkstra.

Rabobank heeft vandaag via een emissie van zogeheten Trust Preferred Securities 1,75 miljard dollar of circa 1,5 miljard euro, opgehaald ter versterking van het kernvermogen. Hiervan is 81% geplaatst is bij Amerikaanse institutionele beleggers. De lening was ruim 2,5 maal overtekend.
Overigens valt de uitgifte van ledencertificaten aan Nederlandse klanten buiten het programma van het aantrekken van vreemd vermogen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.