Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Corus

Corus
12 nov 2003 om 11:46

Corus heeft £307 miljoen opgehaald met uitgifte van 1,3 miljard nieuwe gewone aandelen. De emissie die woensdagochtend werd aangekondigd, was vrijwel direct volledig geplaatst, zo meldt Corus woensdagmiddag in een toelichting. Bij wie de stukken zijn geplaatst is vooralsnog onduidelijk. Bestaande aandeelhouders kregen de gelegenheid om hun belang op peil te houden.

Het in essentie Britse staalconcern kiest daarmee voor zowel een claimemissie (vijf nieuwe aandelen voor twaalf bestaande) als van een open plaatsing. De stukprijs voor de aandelen bedraagt 23,5 pence. De opbrengst gebruikt Corus om de kapitaalpositie en de financiële flexibiliteit te verbeteren.

Het nieuwe kapitaal is volgens het bedrijf in staat direct de volledige herstructurering van de Britse activiteiten in gang te zetten. Deze herstructurering moet eind 2006 een jaarlijkse winstverbetering van £120 miljoen opleveren.

De emissie werd woensdag ter beurze zeer positief onthaald. Volgens marktpartijen neemt deze een deel van de onzekerheid rond de reorganisatie weg. De financiering daarvan was tot voor kort het grote vraagteken.

Alleen bestaande aandeelhouders van Corus kunnen inschrijven op de emissie. Per twaalf aandelen Corus die in bezit zijn, kan worden ingeschreven op vijf nieuwe. Corus benadrukt dat het hier evenwel geen claimemissie betreft. De rechten op de nieuwe aandelen zijn namelijk niet verhandelbaar.

Omvang van de transactie:
£307 miljoen (1,304 miljard nieuwe aandelen)

Prijsrange:
De stukprijs voor de aandelen bedraagt 23,5 pence.

Inschrijvingsperiode
Tot nadere orde.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
De zakenbanken Cazenove en Lazard begeleiden de emissie en stellen zich garant voor opbrengst.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.