Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold

Ahold
5 nov 2003 om 11:47

Supermarktconcern Ahold zal vrijdag, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, de details bekendmaken van een aandelenuitgifte ter versterking van het kapitaal. Het bedrijf is nog in overleg met haar banken over het bedrag en de uitgifteprijs, zo melden verschillende financiële media. Gedacht wordt aan een claimemissie van rond de euro 2,5 mrd. Dat is aan de bovenkant van de bandbreedte van euro 2,0 tot euro 2,5 mrd die in september met de banken werd afgesproken. Bij die gelegenheid hebben de banken toegezegd Ahold nieuw krediet te verschaffen.

De banken zullen aan Ahold de opbrengst van de emissie garanderen, hetgeen betekent dat zij de aandelen desnoods zelf kopen. Om hun risico te beperken, zal uitgifte plaatsvinden tegen een discount ten opzichte van de huidige beurskoers. Er wordt nu gedacht aan -20% tot -25%.

De zittende aandeelhouders krijgen voorrang bij de inschrijving. Vrijdag zal een aandeelhoudersvergadering worden aangekondigd om de emissie goed te laten keuren. Bestuursvoorzitter Anders Moberg zal vrijdag bovendien uiteenzetten hoe zijn strategie eruit ziet.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.