Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Getronics

Getronics
15 okt 2003 om 10:23

Getronics heeft besloten voor in totaal 100 miljoen euro converteerbare obligaties uit te geven met een looptijd van vijf jaar. De rente zal liggen tussen de 5 en 6%. De conversieprijs ligt tussen de 20 en 25% van de koers van het Getronics-aandeel. De obligaties worden echter alleen bij institutionele beleggers geplaatst.

Getronics heeft de vanmorgen aangekondigde achtergestelde converteerbare obligatielening van euro 100 mln inmiddels succesvol geplaatst (13:00 HRS). De lening was overschreven en daarom heeft Getronics gunstige voorwaarden kunnen krijgen voor de lening, te weten de couponrente en de conversieprijs. Met de opbrengst van de lening worden oude schulden afgelost.

De conversieprijs is gesteld op euro 1,58, terwijl het aandeel nu op euro 1,33 staat. Bij volledige conversie van de obligatielening in aandelen, neemt het aandelenkapitaal van Getronics met 15,5% toe, aldus de onderneming in een persbericht. De lening heeft een looptijd va vijf jaar en heeft een couponrente van 5,5%.

De convertible is alleen geplaatst bij institutionele beleggers. Er is een notering aangevraagd aan Euronext Amsterdam.

Omvang van de transactie:
EUR 100 miljoen.

Prijsrange:
Introductie is op 100% van de nominale waarde.

Syndicaatsleden:
ABN AMRO Rothschild was Sole Bookrunner and Lead Manager.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.