Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nina Brink

Nina Brink
12 okt 2003 om 19:21

De voormalige directeur van World Online (WOL), Nina Brink, wordt definitief niet vervolgd door justitie voor haar rol bij de geflopte beursgang van de internetaanbieder. Het advocatenduo Spong en Hammerstein had bezwaar gemaakt tegen een eerdere beslissing om Brink niet te vervolgen. Het gerechtshof in Amsterdam heeft een klaagschrift ongegrond verklaard, aldus de raadslieden van Brink.

Het draait hierbij om de dramatisch verlopen beursgang van World Online in 2000. Aandelen WOL werden tegen een koers van 43 euro geintroduceerd, maar direct daarna begon een flinke daling. Binnen een jaar werd World Online door Tiscali overgenomen voor nog geen EUR 15 euro per aandeel.

Spong en Hammerstein zijn van mening dat beleggers voor de beursgang niet goed zijn voorgelicht. In het prospectus werd niet helder omschreven dat WOL-oprichtster Nina Brink vlak voor de beursgang een deel van haar belang had verkocht.

De Economische Controledienst heeft de zaak onderzocht. Bovendien was er een gerechtelijk vooronderzoek onder verantwoordelijkheid van de rechter-commissaris in Amsterdam. Vervolgens is er geconcludeerd dat er niet is gebleken dat Brink strafbare feiten heeft begaan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.