Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Schiphol-soap

Schiphol-soap
2 okt 2003 om 23:12

In de soap rond de beursintroductie van luchthaven Schiphol heeft zich een nieuwe tegenstander opgeworpen. Het personeel van Schiphol is namelijke tegen een snelle beursgang.
Dat heeft de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad, L. Oude Weernink, woensdag gezegd. Volgens de voorzitter is de onderneming nog niet klaar voor een beursnotering. Er zou eerst een nieuwe strategie op tafel moeten liggen.

Schiphol-directeur G. Cerfontaine wil juist dat het vliegveld zo snel mogelijk wordt geprivatiseerd, zeker nu KLM en Air France zijn samengegaan. De Nederlandse staat heeft een belang van 75,8 procent in Schiphol.
De or denkt dat het belang van de luchthaven voorlopig het beste kan worden gediend door grootaandeelhouder de Nederlandse Staat. Die heeft ervoor gezorgd dat voor Schiphol een aantal garanties is afgegeven bij de overname van KLM door Air France. Maar of deze garanties voldoende zijn om de huidige positie van Schiphol te behouden is nog niet duidelijk, aldus Oude Weenink.

De or van Schiphol is geen principieel tegenstander van privatisering. Wel moet de hele onderneming er klaar voor zijn, aldus Oude Weenink. Je mag niet onvrijwillig naar de beurs worden geduwd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.