Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Virgin Express

Virgin Express
18 jun 2003 om 17:06

Aandeelhouders van Virgin Express die wensen in te schrijven op de aangekondigde kapitaalverhoging, kunnen dat doen van 18 juni tot en met 24 juni. Het prospectus van de kapitaalverhoging is vanaf 18 juni beschikbaar bij ING België. Dat blijkt uit een bericht van Euronext Brussel. De modaliteiten van de emissie waren reeds bekend.

Virgin Express kondigde op 3 februari de uitgifte van nieuwe aandelen aan voor een totaal bedrag van EUR 35 miljoen, tegen een prijs van EUR 1 per aandeel. Dat is een forse korting tegenover de beurskoers. Maandag sloot Virgin Express onveranderd op EUR 2,35.

De kapitaalverhoging heeft in principe de vorm van een private plaatsing bij Virgin Sky Investments Ltd (VSIL), de vennootschap uit de Virgin-groep die 60% van het aandelenkapitaal van Virgin Express in handen heeft, maar met een claw back voor IDR-houders. Dat betekent dat ook de overige aandeelhouders de kans krijgen in te tekenen op de uitgifte van nieuwe aandelen. Voor elke 4 aandelen die zij in bezit hebben, kunnen zij inschrijven op 29 nieuwe gewone aandelen. Het bedrag van de emissie dat niet is opgenomen door de kwalificerende aandeelhouders, wordt aangevuld door de private plaatsing bij VSIL, tot het beoogde bedrag van EUR 35 miljoen is bereikt.

Met het opgehaalde kapitaal wil Virgin Express de lening van EUR 35 miljoen aan Barfair Limited, een zuster van Virgin Sky Limited, volledig terugbetalen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.