Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rodamco

Rodamco
27 mei 2003 om 18:41

Kredietbeoordelaar Standard & Poors heeft Rodamco Europe een single A-rating met stabiele outlook (A/stable/A-1) verstrekt. Dat heeft het vastgoedbedrijf dinsdag bekendgemaakt.
De rating stelt Rodamco Europe in staat om door middel van een obligatie-emissie ter waarde van EUR 500 miljoen de internationale kapitaalmarkt te betreden, zodra dat gewenst is.

We zijn blij en trots dat we deze A-rating gekregen hebben. Met deze waardering zet Rodamco Europe de maatstaf voor de Europese onroerend goed sector. De rating is een logische stap in onze financiele strategie om de bronnen van financiering te diversifieren, aldus bestuursvoorzitter M. Hulshoff van Rodamco Europe.

Het bedrijf heeft ABN AMRO, JP Morgan en UBS Warburg het mandaat gegeven om te fungeren als bookrunners voor zijn eerste benchmark Eurobond transactie. De obligatie-emissie wordt, afhankelijk van marktcondities, gelanceerd en geprijsd na een pan-Europese roadshow die zal worden gehouden in de week van 9 juni. De notering vindt plaats aan de Luxembourg Stock Exchange.

Het doel van deze obligatie-emissie is volgens Rodamco Europe het versterken van de kapitaalstructuur, het herfinancieren van de korte termijn schuldenlast en het verlengen van de looptijd van de uitstaande schulden alsmede het verlengen van de rentelooptijd. Daarnaast zal de obligatie-emissie gecommitteerde stand-by faciliteiten vrijmaken voor toekomstige financieringsbehoeftes, aldus het bedrijf.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.