Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Friesland Bank

Friesland Bank
18 mei 2003 om 19:09

Friesland Bank NV heeft voor € 500 miljoen aan Floating Rate Notes geplaatst op de Europese kapitaalmarkt. Deze emissie, die werd verzorgd door een syndicaat van banken onder leiding van ABN Amro Bank, was de eerste openbare transactie van de Friesland Bank; eerder leende de bank al op onderhandse basis in de Eurokapitaalmarkt.

De belangstelling voor de lening die een variabele rente draagt en een looptijd heeft van 3 jaar, was voldoende getuige de volledige plaatsing. Voorafgaand aan de plaatsing heeft Friesland Bank zich door middel van een roadshow gepresenteerd bij beleggers, waarbij 10 Europese hoofdsteden werden bezocht. Deze belangstelling heeft het mogelijk gemaakt een transactie te doen van € 500 miljoen. In totaal hebben 66 beleggers uit 16 Europese landen deelgenomen aan de transactie, waarbij de grootste vraag uit Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kwam.

Het is volgens de bank aannemelijk dat men de komende jaren regelmatig een beroep op de Europese kapitaalmarkt zal doen.
De Friesland Bank heeft bij Moody’s een rating van A3 en bij Fitch een A.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.