Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goud

Goud
21 apr 2003 om 16:27

FBS Bankiers N.V. introduceert in samenwerking met Rabo Securities N.V. de Gold Escape: een garantieproduct op de goud-koers. Met de Gold Escape profiteert u van een aantrekkende goudmarkt in de komende 3 jaar en wordt uw risico voor een daling beperkt tot 9,09% van het geïnvesteerde bedrag (en uw verloren tijdwaarde).

Met het geïnvesteerde bedrag (€ 1.100,- per Gold Escape) koopt u in feite een zero coupon bond (obligatie met nominale waarde € 1.000,-). Op de afloopdatum ontvangt u uit hoofde van deze obligatie € 1000,-, waardoor uw neerwaarts risico uiteindelijk beperkt blijft tot 9,09% van het geïnvesteerde bedrag. Bovendien wordt met het geïnvesteerde bedrag een optie aangeschaft op de Goud Index van de LBMA (London Bullion Market Association) die in dollars noteert. Zo profiteert u mee van een stijging tussen 2 mei 2003 en 2 mei 2006, zonder het valutarisico over dollarveranderingen.

De looptijd van de Gold Escape is drie jaar. De garantie dat u tenminste uw inleg terugontvangt en voor 100% meedoet met de stijging van de Goud Index, wordt gegeven op de afloopdatum. Bij tussentijdse verkoop kan de waarde van de Gold Escape (negatief) afwijken van de koersontwikkeling van de Goud Index.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De introductieprijs is EUR 1.100.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijving sluit op woensdag 30 april 2003 om 15:00 HRS.

Notering:
Vanaf 6 mei is Gold Escape genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
FBS Bankiers N.V. in samenwerking met Rabo Securities N.V. Het prospectus is verkrijbgaar bij: FBS Bankiers, Herengracht 500, 1017 CB Amsterdam, tel 020-5206520.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.