Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Private Equity

Private Equity
17 apr 2003 om 20:06

MeesPierson biedt zijn relaties in Nederland de mogelijkheid in private equity te beleggen via een fund-of-funds. Het nieuwe private equity-fund-of-funds, BOAZ, is opgezet als een paraplufonds dat op zijn beurt investeert in private equity-fondsen. MeesPierson treedt op als fondsmanager en wordt geadviseerd door de Amerikaanse vermogensbeheerder en private equity-specialist Brown Brothers Harriman. Inschrijving via MeesPierson is mogelijk vanaf EUR 50.000 tot 30 juni 2003.

BOAZ bouwt een portefeuille op met uiteindelijk twaalf tot vijftien gerenommeerde private equity-fondsen in Europa en Amerika. Deze fondsen investeren, afhankelijk van de fase in de economische cyclus, meer of minder in de verschillende private equity-categorieën: venture capital, mezzanine, buy out en distressed securities. Tevens spreiden zij hun beleggingen over verschillende economische sectoren, regio’s en financieringsfasen. Uiteindelijk belegt BOAZ hierdoor indirect in zo een twee- tot driehonderd ondernemingen, aldus MeesPierson.

Bij private equity gaat het om beleggen in niet-beursgenoteerde ondernemingen waarbij de belegger persoonlijk betrokken kan zijn. Dit kan in de vorm van een rechtstreekse participatie in een onderneming, of indirect via een informal investor-fonds.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.