Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IPO-fraudes

IPO-fraudes
4 apr 2003 om 19:00

Voormalig topbankier Frank Quattrone van zakenbank Credit Suisse First Boston (CSFB) is met onmiddelijke ingang opgestapt, zo blijkt uit een verklaring van moederconcern Credit Suisse.
Quattrones positie werd zeer moeilijk te handhaven nadat hij vorige week besloot niet te getuigen voor de National Association of Securities Dealers (NASD). Hierdoor kan de NASD besluiten om Quattrones bevoegdheden in de effectenhandel in te trekken.

CSFB stelde Quattrone eerder op non-actief nadat een e-mail opdook waarin hij werknemers aanraadt hun dossier op te schonen in verband met een onderzoek door toezichthouders SEC en NASD. Die deden onderzoek naar de twijfelachtige begeleiding van beursintroducties (IPOs of Initial Public Offerings) eind jaren 90.
In de e-mail, die in handen kwam van de Wall Street Journal (WSJ) en gedateerd is op 5 december 2000, raadt Quattrone werknemers aan alle IPO-gerelateerde documenten te vernietigen. Hoewel Quattrone ontkende dat hij op die datum niet op de hoogte was van een onderzoek blijkt uit een andere e-mail, eveneens in handen van WSJ, dat een CSFB-jurist hem daarover wel degelijk had ingelicht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.