Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Simac

Simac
17 feb 2003 om 17:32

De grootaandeelhouder van Simac Techniek, Simal Beheer BV genaamd, heeft het leeuwendeel van de 1,3 miljoen aandelen gekocht die de onderneming vorige week heeft uitgegeven tegen EUR 0,50 per stuk. Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).
Van de 1,3 miljoen aandelen die bij de emissie zijn uitgegeven, kwam 91,1% (1.184.526 stukken) in handen van Simal Beheer. Bestuursvoorzitter E. van Schagen van Simac schat dat Simal Beheer nu iets meer dan 7 miljoen gewone aandelen bezit. De BV houdt ook nog preferente aandelen.

Van Schagen blijkt bij de emissie zelf 50.000 stukken te hebben gekocht. Deze melding is nog niet terug te vinden op de website van de AFM. De aangemelde kooptransactie op 10 februari met betrekking tot 7.500 aandelen is volgens de bestuursvoorzitter door zijn zus gepleegd, die eveneens E. van Schagen heet. Bestuursvoorzitter Van Schagen bezit nu naar eigen zeggen circa 100.000 gewone aandelen Simac.

Ook financieel-directeur J. Lindenaar van Simac heeft geparticipeerd in de emissie. Hij kocht 5.000 aandelen, aldus Van Schagen maandag. Ook deze transactie is nog niet op de website van de beurstoezichthouder te vinden. Aan de emissie konden alleen medewerkers en bestaande aandeelhouders van Simac deelnemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.