Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Getronics Warrants

Getronics Warrants
17 feb 2003 om 17:26

Getronics haalt in het optimale geval EUR 79 miljoen binnen met de uitgifte van warrants bij het schuldconversievoorstel. Dat blijkt uit het prospectus van het ICT-concern.
Vorige week deed Getronics de obligatiehouders een nieuw schuldconversievoorstel. Houders van obligaties krijgen na aanmelding van hun stukken een combinatie van nieuwe aandelen en contanten. Bij het nieuwe voorstel zien houders van preferente aandelen af van hun dividend en worden de preferente aandelen ingewisseld voor nieuwe gewone aandelen.

Getronics zal daarbij ook warrants uitgeven aan de houders van de preferente aandelen en de houders van gewone aandelen, die bij uitoefening respectievelijk 3% en 7% representeren van het vergrote aandelenkapitaal.

Een warrant is een verhandelbaar recht om gedurende een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs nieuwe aandelen bij de uitgevende instelling te kopen; in dit geval Getronics. De warrants hebben een uitoefenperiode van 14 maart 2003 tot 13 maart 2008 en uiteindelijk zullen er in totaal 1,169 miljard uitgegeven worden.

Als op 6 maart 2003 blijkt dat 66,67% van de obligaties is aangemeld, dan zorgt dat in principe voor een uitoefenprijs op de warrants van EUR 0,067702. Bij aanmelding van minder dan tweederde aan obligaties komt de prijs uit op EUR 0,071113.

Zo een 30% van de warrants zal gaan naar de certificaathouders van Cumulative Financing Shares. Deze groep heeft beperktere rechten met betrekking tot de verkoop van de warrants, die niet gelden voor de gewone aandeelhouders.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.