Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Clickfonds

Clickfonds
23 sep 2002 om 15:08

De ING Bank introduceert een nieuwe Liric (Limited Risk Certificate), de Liric USA 500. Dit zogeheten garantieproduct belegt met een beperkt risico in de S&P 500-index. In deze index zijn grote fondsen zoals Microsoft, Coca-Cola, American Express, Motorola, McDonalds en Walt Disney opgenomen.

Tijdens de looptijd van de ING Bank Liric USA 500 wordt elk halfjaar het koersrendement van de S&P 500-index van het afgelopen halfjaar vastgeclickt via periodeclicks, binnen een bandbreedte van -5% en +11,5%. Bovenop de nominale waarde van EUR 50,- per certificaat, wordt op de einddatum het totaal van de vastgeclickte koersrendementen uitgekeerd. Daardoor kan de totale uitkering op de einddatum oplopen tot maximaal EUR 107,50 per certificaat. Mocht de uitbetaling op basis van de vastgeclickte rendementen lager uitvallen dan de introductieprijs, dan wordt op de einddatum in elk geval de garantiewaarde van EUR 57,50 uitgekeerd.

De ING Liric USA 500 loopt af op 16 oktober 2007. De uitgifteprijs bedraagt EUR 57,50 per certificaat. De Liric USA 500 is vanaf 14 oktober 2002 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Beleggers kunnen vanaf 23 september tot en met 11 oktober 2002, 15.00 uur, kosteloos inschrijven. Het prospectus van de Liric USA 500 is vanaf 23 september 2002 te verkrijgen bij de kantoren van de ING Bank.

De introductie van de ING Bank Liric USA 500 past in het kader van een najaarsactie van de ING Bank die erop gericht is om vermogensvorming onder de aandacht van de particuliere en zakelijke klanten te brengen. Deze actie loopt van september tot en met december 2002. Door de huidige economische situatie stijgt de vraag naar vermogensvormende producten die de consument meer zekerheid bieden. Tijdens de actieperiode etaleert de ING Bank diverse spaarproducten met een hoge rentevergoeding en beleggingsproducten die meer bescherming bieden tegen (forse) koersdalingen. Binnen een totaal financieel advies bieden deze producten een solide basis voor het opbouwen van vermogen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.