Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Yell

Yell
24 aug 2002 om 13:01

De Engelse uitgever van bedrijfsgidsen Yell Group heeft een verlies voor belastingen geleden over de eerste 3 maanden van het gebroken boekjaar van GBP 30,9 miljoen. Hiervan werd de helft veroorzaakt door de afgeblazen beursgang.
De opbrengst van de beursgang (circa 1 miljard) zou gebruikt worden om een deel van de schulden af te lossen die zijn gemaakt toen de participatiemaatschappijen Apax Partners Ltd, Hicks, Muse, Tate en Furst, vorig jaar Yell kochten van BT. Yell zag op 1 juli af van een beursgang op de London Stock Exchange.

Yell werd vorig jaar juni voor GBP 2,14 miljard gekocht van British Telecom (BT).Yell publiceert in het VK, de Yellow Pages en in de VS, de Yellow Books (Gouden Gidsen en bedrijfsgidsen).

De kosten van de uitgestelde beursgang van Yell bedroegen maar liefst EUR 23,4 miljoen. Over de eerste drie maanden boekte Yell een omzet van GBP 248,5 miljoen en een operationeel resultaat van GBP 65,3 miljoen.

De CEO van Yell, meldde tegen persbureau Reuters dat de aandeelhouders van Yell mogelijk later nog een keer een beursgang wagen. Bij hem is dit echter niet het eerste waar hij aan denkt: Flotation is not the first thing on my mind.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.