Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Georgia-Pacific

Georgia-Pacific
22 jun 2002 om 18:56

De consumentenproducten en verpakkingsdivisie van Georgia-Pacific heeft afgelopen week een filing ingediend bij de SEC voor een beursgang, zo meldt persdienst Reuters. Georgia-Pacific wordt opgesplitst in 2 afzonderlijke bedrijven: Consumer Products and Packaging Company (CP&P) en Georgia-Pacific (producten voor de bouw, reeds beursgenoteerd op NYSE).

Het doel van de splitsing is om een duidelijke strategie neer te zetten en om aandeelhouderswaarde te creëren. Begin mei was toestemming verleend door de commissarissen voor de splitsing. De divisie CP&P had over 2001 een omzet van USD 12 miljard en boekte een operationele winst van USD 1,2 miljard. De bestaande Georgia-Pacific aandeelhouders krijgen in de eerste helft van 2003 belastingvrij nieuwe aandelen in CP&P uitgereikt.

Een IPO van CP&P vindt waarschijnlijk plaatst in het 3e kwartaal van dit jaar op de New York Stock Exchange (NYSE). De verwachte opbrengst bedraagt USD 1 miljard en wordt gebruikt om de schulden af te lossen die gemaakt worden als gevolg van de splitsing. Van het nieuwe bedrijf (CP&P) wordt 15% tot 20% van de aandelen naar de beurs gebracht. Goldman Sachs is leadmanager, Banc of America Securities en Morgan Stanley zijn co-managers.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.