Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hedge Fund

Hedge Fund
20 jun 2002 om 17:51

De aandacht voor hedge funds is de laatste tijd sterk toegenomen. Hedge funds kunnen een positief rendement laten zien in zowel een neergaande als opgaande markt. Robeco introduceert een fonds dat belegt in hedge funds, het Robeco Absolute Return, zo meldt beleggingsfondsen-expert Morningstar.

Hedge funds kunnen positieve rendementen behalen ongeacht het beursklimaat. Dit is mogelijk doordat ze enerzijds aandelen kopen en anderzijds aandelen verkopen –om ze later tegen lagere koersen terug te kopen. Hierdoor is het marktrisico van zogenoemde long short fondsen beperkt of nagenoeg afwezig. Hedge funds trachten niet een index te verslaan maar zijn gericht op kapitaalbehoud. De kans op een negatief rendement blijft evenwel aanwezig.

Robeco introduceert een fonds dat op zijn beurt weer in hedge funds belegt. Naar eigen zeggen is voor deze structuur gekozen omdat het aanbod en verscheidenheid van hedge funds groot is en de selectie ervan specialistische kennis vergt.

Het fonds is gevestigd in Luxemburg en komt in twee varianten. De B-variant is gericht op institutionele beleggers met een minimaal beleggingsbedrag van EUR 2.5 miljoen. Particulieren kunnen in de A-variant al participeren met EUR 1 000. Klanten kunnen op maandbasis instappen, maar moeten hun orders vijf werkdagen van tevoren opgeven.

Bron: Morningstar

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.