Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Private Equity

Private Equity
24 mei 2002 om 17:27

Het Robeco Private Equity fund opent de inschrijving voor een vervolgemissie. Het fonds is vorig jaar juli gelanceerd en belegt in fondsen die op hun beurt weer beleggen in niet-beursgenoteerde ondernemingen. Het fonds richt zich op particuliere beleggers met een lange beleggingshorizon en stelt hen in staat met een relatief kleine belegging in private equity te investeren.

Het fonds heeft een looptijd van 12 jaar en is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het fonds werd vorig jaar op 27 juli 2001 geïntroduceerd tegen een koers van EUR 100 per participatie. (de slotkoers vandaag was EUR 95,00). Over het eerste kwartaal van 2002 boekte het fonds een beleggingsresultaat van 2,31%. Aan het einde van het eerste kwartaal was 15% in niet-beursgenoteerde private equityfondsen belegd en 17% in beursgenoteerde private equityfondsen. Het restant van het fondsvermogen, 68% is op deposito uitgezet. Het fondsvermogen bedroeg per 31 maart 2002, EUR 15,2 miljoen.

Het fonds spreidt zijn beleggingen over verschillende regios, sectoren en types private equity (venture capital, development capital en buy-outs). Dankzij de fund-of-funds-structuur wordt indirect belegd in wel vijfhonderd verschillende niet-beursgenoteerde ondernemingen.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De uitgifteprijs, gebaseerd op de intrinsieke waarde met een opslag van 2%, wordt bekendgemaakt op 17 juni 2002. De huidige koers is circa EUR 95.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijving loopt vanaf 27 mei 2002 t/m vrijdag 14 juni 2002.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
Het fonds wordt uitgegeven door Robeco.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.