Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Intelsat

Intelsat
30 apr 2002 om 18:56

De Amerikaanse satellietmaatschappij Intelsat heeft een filing voor een beursgang ingediend bij de SEC, zo meldt persburo Reuters. De prijsrange waarin men de aandelen wil aanbieden ligt tussen de USD 21 en 28 per aandeel. Men wil voor USD 500 miljoen aan aandelen ophalen bij de beursgang. De belangrijkste aandeelhouders zijn momenteel Lockheed Martin, France Telecom, British Telecom and Telenor. Intelsat boekte over 2001 een omzet van USD 1,08 miljard en een nettowinst van USD 499 miljoen.

Intelsat is de tweede satellietmaatschappij in korte tijd die haar beursgang aankondigt. Eind februari van dit jaar kondigde Eutelsat ook aan dat men de voorbereidingen voor een beursgang dit jaar was gestart. Men wil 30% van de aandelen Eutelsat naar de beurs brengen. Eutelsat exploiteert 18 satellieten en is in Frankrijk gevestigd. Men heeft nog zes satellieten in aanbouw die de komende 2 jaar in gebruik worden genomen. Beide bedrijven zijn belangrijke concurrenten van het aan Euronext Amsterdam en de NYSE genoteerde New Skies Satellities (NSK).

De zakenbanken Morgan Stanley, Merrill Lynch en Lehman Brothers zijn aangesteld als joint underwriters. De opbrengsten worden gebruikt voor de aflossing van schulden en operationele doeleinden. Intelsat moet voor 31 december 2002 een beursnotering verkrijgen op basis van de Amerikaanse Openmarket ORBIT wet. Intelsat exploiteert 21 satellieten. Intelsat is gevestigd in Washington, VS.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.