Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aino

Aino
25 apr 2002 om 18:24

Ict-dienstverlener Aino plaatst onderhands 615.000 nieuwe gewone aandelen tegen de koers van euro 1,85 per aandeel. Deze koers is gebaseerd op het gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen tien handelsdagen. Dat heeft de onderneming donderdagmorgen bekendgemaakt.

Naast de uitgifte van de aandelen heeft een onderhandse uitgifte van een converteerbare achtergestelde obligatielening plaatsgevonden ter grootte van euro 2 mln. De lening heeft een looptijd van drie jaar en draagt een coupon van 5,5% per jaar en is in delen converteerbaar vanaf 4 november 2002 tegen euro 2 per aandeel.

De opbrengst van de obligatielening en de uitgifte van aandelen wordt gebruikt in het kader van de afvloeiing van personeel. We hebben van zo een 92 mensen afscheid genomen en we willen niet dat deze kosten drukken op het resultaat, aldus financieel directeur Peter van den Berg van Aino. Bovendien wordt de versterking van de vermogenspositie gebruikt voor extra activiteiten. Zo wil Aino de positie in de financiële sector versterken en ligt de aandacht bijvoorbeeld op de problematiek van dataopslag. In het kader van dataopslag meldde Aino donderdagochtend een samenwerkingsverband te hebben opgericht met de Nederlandse vestigingen van BMC Software, Hitachi Data Systems en StorageTek.

Het jaar 2001 was geen plezierig jaar, zo stelt Van den Berg. Begin december vorig jaar kondigde Aino collectief ontslag aan voor circa 100 medewerkers. Het ontslag betekende een vermindering met 16% van het vaste medewerkersbestand van Aino.

Dit jaar verwacht de onderneming weer zwarte cijfers te schrijven. We gaan er nog steeds vanuit dat het jaar 2002 zich stabiel zal ontwikkelen ten opzichte van eind 2001. Op de vraag of Van den Berg herstel ziet optreden in de markt reageert hij: In sommige sectoren zien we wel herstel, maar andere sectoren blijven achter.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.