Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Innoconcepts

Innoconcepts
19 apr 2002 om 11:54

Innoconcepts, een bedrijf dat uitvindingen en innovaties van derden op de markt brengt, overweegt nog dit jaar nieuwe aandelen uit te geven om zo extra eigen vermogen aan te trekken.
Een andere financieringsmogelijkheid is het aantrekken van nieuw vreemd vermogen. Op dit moment onderzoekt Innonconcepts de verschillende mogelijkheden.

De behoefte aan een hernieuwde financieringsstructuur is ontstaan door de vorming van I-Pac Tecnologies.

I-Pac is de holdingmaatschappij die is gevormd door de samenvoeging van de activiteiten van InnoConcepts dochtermaatschappij DiamondBox International en de activiteiten van enkele externe partijen in de verpakkingstechnologie. Innoconcepts heeft een belang van 65,5% in de nieuwe onderneming.

Volgens bestuursvoorzitter C. van der Jagt van Innoconcepts is de balansstructuur van het bedrijf door de I-Pac transactie nogal veranderd. Daarom wordt nu bekeken welke mogelijkheden er zijn.

Een emissie van nieuwe aandelen is een mogelijkheid, zo stelt Van der Jagt. Welke omvang een eventuele emissie zal hebben wil de bestuursvoorzitter echter nog niet zeggen.

Innoconcepts overweegt ook een nieuwe emissie van aandelen I-Pac Technologies. Daarbij is het niet noodzakelijk dat Innoconcepts een meerderheidsbelang in het bedrijf houdt. Maar we willen natuurlijk wel een controlerend belang houden, aldus Van der Jagt.

Ook voor andere onderdelen van Innoconcepts is een aandelenuitgifte denkbaar maar dit is volgens Van der Jagt momenteel minder actueel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.