Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

P&O

P&O
16 apr 2002 om 19:12

De Britse transporteur P&O is positief gestemd over een beursnotering van containerrederij P&O Nedlloyd in 2002. Dat heeft de onderneming gemeld in haar jaarverslag. P&O Nedlloyd is een 50/50% dochterbedrijf van de Nederlandse beleggingsmaatschappij Nedlloyd en het Britse P&O.

Woordvoerder Cor Radings van Nedlloyd bevestigt tegen het Financieel Dagblad dat dit de eerste keer is dat P&O een tijdsbepaling heeft gegeven voor een eventuele beursgang. Nedlloyd zelf heeft dat nog niet gedaan, ondanks het feit dat wij natuurlijk eveneens hopen dat we snel tot een oplossing komen.

Voormalig bestuursvoorzitter Leo Berndsen van Nedlloyd probeerde tot november vorig jaar met de Britten tot overeenstemming te komen. Zijn opzet was om Nedlloyd van de beurs te halen en de Brits-Nederlandse rederij de opengevallen plaats te laten innemen, een omgekeerde beursgang ofwel reverse listing. Dit mislukte, maar Radings merkt op dat er nog andere vormen zijn om een bedrijf naar de beurs te brengen.

Nedlloyd zag over geheel 2001 de resultaten flink dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dit was met name toe te schrijven aan de joint venture P&O Nedlloyd, dat in 2001 nog maar $ 21 mln winst boekte, tegenover $ 129 mln in 2000. Dat is een daling van 19,4%. Een beursgang is volgens Rading dan ook belangrijk voor P&O Nedlloyd, omdat het bedrijf op die manier makkelijker aan kapitaal kan komen om te kunnen groeien door middel van bijvoorbeeld overnames.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.