Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kappa

Kappa
5 apr 2002 om 11:32

Maker van verpakkingsmateriaal Kappa Packaging wil nog voor de zomer naar de beurs. De banken die de beursgang moeten begeleiden zijn al aangetrokken.
Dit meldt het Financieele Dagblad vrijdag. Kappa zou de eerste grote beursgang op de Amsterdamse beurs worden sinds World Online in maart 2000.

De participatiemaatschappijen CVC en Cinven, eigenaren van Kappa, hebben zakenbanken Merrill Lynch en UBS Warburg gevraagd de aandelen te plaatsen. Volgens bronnen in de Londense bankwereld peilen de zakenbanken momenteel al de belangstelling in de markt.

Het hoofdkantoor van Kappa is gevestigd in Eindhoven en het concern telt 17 duizend werknemers in 17 landen. De omzet bedraagt €3 miljard. De marktkapitalisatie van het bedrijf zou rond de €2,5 miljard uit moeten komen, zo rekende een zakenbankier het Finanacieele Dagblad voor. Het is de grootste producent van verpakkingsmateriaal in Europa.

In 1998 kochten CVC en Cinven Kappa voor ƒ3,4 miljard, ruim €1,5 miljard. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid met de overname van een Zweedse kartonproducent, AssiDoman, waarvoor €1,1 miljard werd betaald. Eerder werd al in Frankrijk verpakkingsbedrijf SCAO gekocht.

Bestuursvoorzitter Frits Beurskens heeft sinds 1998 steeds gezegd te verwachten dat Kappa nog voor het einde van dit jaar naar de beurs zou gaan. Volgens Londense zakenbankiers zag het daar tot voor kort niet naar uit.

Inmiddels is het beursklimaat volgens hen echter zonniger geworden. Bovendien willen CVC en Cinven hun belang graag te gelde maken.

Doorgaans houden zijn aankopen niet langer dan vier jaar in portefeuille. CVC en Cinven zijn in Nederland vaker actief geweest, onder meer bij het losweken van Bols van Wessanen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.