Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PayPal

PayPal
18 feb 2002 om 18:26

De aandelenkoers van PayPal, een leverancier van online betalingssytemen, steeg na de beursintroductie afgelopen vrijdag met 54 procent. Het bedrijf haalde met zijn beursgang 70,2 miljoen dollar op, een bedrag dat eerder door analisten was voorspeld. PayPal heeft tot nu toe geen winst gemaakt en wordt in de VS geconfronteerd met juridische problemen, zo meldt de online nieuwsdienst Emerce.

PayPal heeft sinds de oprichting in 1999 een cumulatief verlies geleden van 264,7 miljoen dollar. Deze cijfers blijken geen invloed te hebben gehad op de beursgang. PayPal gaf 5,4 miljoen aandelen uit tegen een prijs van 13 dollar per stuk. Analisten gingen uit van 12 tot 14 dollar. Aan het eind van de dag bleek de waarde van het aandeel te zijn gestegen tot 20,9 dollar.

PayPal is in zijn driejarig bestaan uitgegroeid tot het belangrijkste alternatieve online betaalmiddel. De creditcard is in de VS onverminderd populair, maar PayPal biedt een aantal belangrijke unieke voordelen. Het product is voor consumenten gratis en het transactieverkeer vindt per e-mail plaats.

Met het succes van de PayPal-beursgang lijkt de internethype weer een beetje terug te komen. Het bedrijf heeft namelijk nog nooit winst gemaakt. In het afgelopen kwartaal was het verlies $18,5 miljoen. Een jaar eerder was dat nog $41,9 miljoen. De omzet ontwikkelt zich daarentegen erg goed. In het afgelopen kwartaal vervijfvoudigde het vergeleken met het laatste kwartaal 2000 tot $40,4 miljoen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.