Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

GameStop

GameStop
13 feb 2002 om 17:25

GameStop (GME), een divisie van boekenverkoper Barnes & Noble (BKS), gaat woensdag naar de beurs. Het bedrijf heeft met de uitgifte van aandelen ongeveer USD 326 miljoen opgehaald. De hoofdbegeleiders van de beursgang zijn zakenbank Salomon Smith Barney (SSB), een divisie van Citigroup (C), en UBS Warburg (UBS).

GameStop, met 1.038 winkels de grootste retailer van Amerika op het gebied van computerspellen, heeft 18,1 miljoen zogenoemde Class A aandelen verkocht voor USD 18 per aandeel. Dit is in het midden van de vooraf aangegeven bandbreedte van USD 17 tot USD 19 per aandeel. Gebaseerd op 54,1 miljoen uitstaande aandelen wordt het bedrijf gewaardeerd op USD 974 miljoen.

In een document ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) staat dat Gamestop voor het boekjaar dat op 2 februari afliep een omzet van USD 1,12 miljard verwacht. Dit is een flinke stijging ten opzichte van het voorgaande boekjaar, toen er een omzet van USD 757 miljoen gemaakt werd.

De beursgang van GameStop trekt veel interesse aangezien er momenteel een grote vraag is naar computerspellen als gevolg van de lancering van Microsofts X-Box en Nintendos Game Cube.

De aandelen GameStop zullen op de New York Stock Exchange verhandeld worden onder het symbool: GME.

Bron: Wallstreetweb

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.