Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext

Euronext
1 feb 2002 om 18:30

Fusiebeurs Euronext is ondergewaardeerd in vergelijking met haar eveneens beursgenoteerde Britse en Duitse concurrenten.
Dat is de mening van Merrill Lynch, dat gisteren de opvolging van Euronext startte met een kopen-advies, zo schrijft de Belgische zakenkrant De Financieel Economische Tijd. Het Amerikaanse beurshuis stipt aan dat Euronext na de overname van Liffe 37 procent van zijn inkomsten uit de snelgroeiende derivatenmarkt haalt, tegenover slechts 13 procent voorheen.

Euronext, de fusiegroep van de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs, debuteerde begin juli op het eigen koersenbord tegen 24 euro, een koers die het aandeel sindsdien nooit meer gehaald heeft. Naast het slechte beursklimaat kampte het aandeel met een geringe internationale belangstelling, een euvel waar wel meer op Euronext genoteerde aandelen onder lijden. Daar lijkt echter geleidelijk verandering in te komen.
Gisteren startte Merrill Lynch als eerste grote Angelsaksisch beurshuis de opvolging van Euronext.

Globaal gezien is Merrill Lynch positief over de vooruitzichten van de beursgenoteerde beurzen. Costello benadrukt dat zowel bij Euronext, LSE als Deutsche Börse het aantal uitgevoerde transacties de voornaamste winstmotor is.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.