Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nina Brink

Nina Brink
25 okt 2001 om 18:20

Nina Brink heeft donderdag voor de
onderzoeksrechter in Rotterdam giftige pijlen afgeschoten op haar managementteam bij World Online (WOL). Vooral haar toenmalige directeur R. Huisman moest het ontgelden. Zijn getuigenis werd door Brink op een belangrijk punt onderuit gehaald.

De oprichtster en ex-bestuursvoorziter van WOL deed dit met een kopie uit het archief van de eind vorig jaar door het Italiaanse Tiscali overgenomen internetprovider.

De kopie betrof het formulier waarmee het Franse softwarebedrijf ESDS inschreef op het zogenoemde vriendenprogramma, dat werknemers en zakelijke relaties voorrang gaf bij het aankopen van aandelen van WOL. ESDS kreeg de aandelen ter waarde van 100.000 euro toegewezen, maar weigerde vervolgens te betalen toen de koers van WOL na de zwaar opgeklopte beursgang op 17 maart vorig jaar in snel tempo het moeras inzakte.

Volgens Huisman was het moeilijk om de Franse vrienden met dwangmiddelen te bewegen alsnog met het geld over de brug te komen. Het inschrijfformulier was niet ondertekend, getuigde hij onder ede eerder dit jaar. Uit de kopie die Brink aan de rechter-commissaris overhandigde, bleek het tegendeel. Op basis van het ondertekende stuk had mogelijk met succes een incasso-procedure tegen ESDS kunnen worden begonnen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.