Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Priority Telecom

Priority Telecom
27 sep 2001 om 20:16

Dit is een feestelijke dag voor ons bedrijf. En we zijn ook heel erg blij met de openingsprijs van het aandeel. Chris Rooney, ceo van Priority Telecom was afgelopen donderdag duidelijk in een goed humeur, kort na de beursintroductie van zijn onderneming, zo meldt TijdBeursMedia.

De aanleiding van de beursgang was wat minder vrolijk. De onderneming gaat namelijk niet geheel vrijwillig naar de beurs. Het moederconcern van de onderneming, kabelbedrijf UPC, riskeerde een boete van $ 200 miljoen wanneer zij de beursgang voor onbepaalde tijd zou opschorten. Voormalige aandeelhouders van het door UPC-dochter Priority Telecom overgenomen Cignal dreigden met een dergelijke claim.

Priority heeft 3.986.519 aandelen uitgegeven en geplaatst. Op dit moment is slechts 15% daarvan vrij verhandelbaar, de zogenaamde free float. Handelaren waren vooraf bevreesd dat er geen handel zou komen in dit aandeel in de huidige markt. Maar dat viel mee: het aandeel opende EUR 0,50 hoger dan de introductieprijs van EUR 6,50.

Rooney gaf een positieve draai aan de gedwongen beursgang. Dit is een positieve gebeurtenis. Zoals vorig jaar beloofd zijn we nu naar de beurs gegaan. Deze stap is geruime tijd een van onze strategische doelen geweest en is in het belang van Priority en haar aandeelhouders.

Analist Alan van der Kamp van NIB Capital is niet buitengewoon enthousiast over de beursgang: De introductie is vrij klein en derhalve niet erg interessant. NIB Capital zal dan ook geen advies voor het fonds gaan afgeven. Dat UPC het bedrijf naar de beurs brengt is op zich niet zo vreemd, maar het moment is niet gunstig. Ik denk dat ze het later naar de beurs zouden hebben gebracht, als die claim niet op tafel zou liggen. Het is op zich wel een goede stap van UPC, want door zo een beursgang wordt de transparantie van Priority vergroot en is een betere vergelijking met de peers mogelijk, zo citeert TijdBeursMedia analist van der Kamp.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.