Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euro Stoxx 50

Euro Stoxx 50
22 sep 2001 om 16:31

Robeco introduceert het ROBECO EURO STOXX 50 Garant 01/08. Dit is het 17e Garant-fonds van Robeco. Ook met dit fonds kunnen beleggers profiteren van koersstijgingen, terwijl het neerwaartse koersrisico beperkt is. Het rendement van het fonds is afhankelijk van de waardestijging van de Dow Jones EURO STOXX 50-index. Deze index bestaat uit de aandelen van de grootste 50 beursgenoteerde ondernemingen uit de landen die meedoen aan de Economische en Monetaire Unie.

De participaties hebben een looptijd van zeven jaar en een uitgifteprijs van EUR 55,40. De minimumgarantiewaarde bedraagt EUR 50,00. Het fonds kent vijf koerskliks, die ervoor zorgen dat de behaalde koerswinst – op de einddatum – wordt veiliggesteld op vooraf bepaalde niveaus van de DJ EURO STOXX 50-index. Deze koerskliks liggen 10%, 20%, 30%, 40% en 50% boven de beginkoers van de index. Als beginkoers geldt daarbij het gemiddelde van de slotkoersen van de index van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober 2001. Het fonds heeft een participatiegraad van 80%: dit betekent dat deelnemers voor 80% meedelen in een stijging van de index.

Beleggers kunnen gedurende de looptijd van maandag 22 oktober 2001 t/m vrijdag 24 oktober 2008 profiteren van de stijging van de DJ EURO STOXX 50-index. Er is geen maximum verbonden aan de eindwaarde van de participaties. De intrinsieke waarde van een participatie wordt bepaald op basis van de waarde van de onderliggende beleggingen. Deze wordt dagelijks via Robeco Advies en de Rabobank bekendgemaakt.

Uitstappen is vanaf vrijdag 18 januari 2002 op iedere derde vrijdag van de maand mogelijk. Als laatste verkoopdatum geldt vrijdag 19 september 2008. De deelnemer ontvangt bij tussentijdse verkoop- en uitsluitend aan het fonds – de intrinsieke waarde onder aftrek van verkoopkosten. Op de einddatum zijn geen verkoopkosten verschuldigd en wordt de garantiewaarde (in elk geval tenminste EUR 50,00), dan wel de intrinsieke waarde – als deze laatste hoger is dan de hoogst behaalde klik- uitgekeerd.

Er wordt belegd in obligaties en opties. De uitzetting in obligaties heeft ten doel, dat aan het eind van de looptijd de minimale garantiewaarde aan de participant kan worden geretourneerd. Met de beleggingen in opties wordt de koersontwikkeling van de DJ EURO STOXX 50-index gevolgd en worden de koerskliks vastgelegd.

Door de fiscale structuur is ROBECO EURO STOXX 50 Garant okt 01/08 geen vennootschap- en kapitaalsbelasting verschuldigd. Voor de deelnemers geldt dat zij jaarlijks per saldo 1,2% vermogensrendementsheffing over hun gemiddelde nettovermogen betalen.

Omvang van de transactie:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Prijsrange:
In de uitgifteprijs van EUR 55,40 is een eenmalige beheervergoeding van 5,6% opgenomen. De minimumgarantiewaarde bedraagt EUR 50,00.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt van vrijdag 21 september tot en met maandag 15 oktober 2001, 17.00 uur. De inschrijving eindigt voortijdig als het fonds voor deze datum al vol is. De inschrijving loopt dus zolang de voorraad strekt.

Notering:
Het fonds loopt vanaf maandag 22 oktober 2001.

Storting/betaling:
De uiterlijke stortingsdatum is vrijdag 19 oktober 2001.

Syndicaatsleden:
Rabobank/Robeco. Click hier voor meer info.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.