Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Priority Telecom

Priority Telecom
21 sep 2001 om 12:48

UPC-dochter Priority zal op donderdag 27 september een notering aan Euronext Amsterdam krijgen volgens het vandaag gepubliceerde prospectus.
Priotity zal 3.986.519 gewone aandelen uitgeven tegen een referentiewaarde van 6,50 euro per aandeel van 4 euro nominaal. De bij de beursgang voor freefloat beschikbare aandelen vertegenwoordigen ongeveer 15% van het aandelenkapitaal. Daarnaast zal Priority 2.728.605 klasse A aandelen uitgeven die in handen komen van UPC en geen notering krijgen.
De totale marktkapitalisatie van de telecomonderneming zal, gebaseerd op de uitstaande aandelen, 43,6 miljoen euro bedragen.

Priority zal met UPC een financieringsovereenkomst aangaan die het de onderneming mogelijk moeten maken te groeien en winst te realiseren. De regeling bestaat uit 147 miljoen euro in contanten door middel van uitgifte van converteerbare preferente aandelen, een conversie van de bestaande aandeelhouderslening van 190 miljoen aandelen in converteerbare preferente aandelen en een extra financiering van 50 miljoen euro die beschikbaar komt via een bijdrage van UPC in natura.
Volgens het management van UPC en Priority zal met de beursgang de status van Priority als zelfstandige onderneming verder worden versterkt waardoor een stabiele ontwikkeling en beheersbare groei van Priority duidelijker zichtbaar en transparanter worden.

Een veel belangrijker reden voor de gedwongen beursgang van Priority in het huidige slechte beursklimaat, is echter dat moeder UPC als Priority niet voor 1 oktober een notering krijgt, enkele minderheidsaandeelhouders een boete van $200 miljoen moet betalen. De beursgang is bedoeld om aandeelhouders van Cignal Global Communications, die via een overname 16% van Priority in handen kregen, de mogelijkheid te bieden hun aandelen te verkopen.
De beursgang van UPC-dochter Priority is niet vlekkeloos verlopen. De beursgang die aanvankelijk stond gepland voor deze week moet een week worden uitgesteld wegens regelgeving van de AEX.

Het engelstalige prospectus is verkrijgbaar via Priority (t: 020-7788600, f: 020-7788601) of via ABN Amro (t: 020-3836707 f: 020-6280004). De listing agent voor Euronext Amsterdam is J.P. Morgan Securities Ltd. Met deze partij is overeengekomen dat deze voor een actieve publieke markt zal zorgen. JP Morgan kan UPC en Priority Telecom vragen om max. 398.651 gewone aandelen uit te geven of te verkopen, gedurende 6 maanden vanaf de beursgang.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.