Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Insurance garantie-certificaat

Insurance garantie-certificaat
10 sep 2001 om 13:59

De ING Bank introduceert ING Bank Liric Euro Insurance, welke belegt met een beperkt risico in de Europese verzekeringssector. Voorbeelden van aandelen waar de Liric in belegt zijn: Allianz en Münchener Rück uit Duitsland, Axa en AGF uit Frankrijk, Generali en RAS uit Italië en het Nederlandse Aegon.

Volgens de analisten van ING, zal juist de Europese verzekeringssector de komende jaren een gezonde groei laten zien. Er is een toenemende vraag naar spaar-gerelateerde producten en flexibele pensioenen waarneembaar, omdat overheden meer en meer terugtreden en minder bereid zijn in pensioenen te investeren. Verzekeraars nemen deze rol over. Bovendien neemt door hoge welvaart en vergrijzing de behoefte aan verzekeringen en pensioenen toe.

Het rendement van de ING Bank Liric Euro Insurance wordt bepaald door twee factoren. Ten eerste door het koersverkoop van de Dow Jones Euro Stoxx Insurance Index, waar de bovengenoemde aandelen deel van uitmaken. Daarnaast is het rendement ook afhankelijk van het participatiepercentage dat 105% bedraagt.

De looptijd van de ING Bank Liric Euro Insurance bedraagt 7 jaar. De uitgifteprijs bedraagt EUR 55,50 per participatie. Op de einddatum ontvangt de belegger bovenop de garantiewaarde van EUR 50 de procentuele koersstijging van de onderliggende index vermenigvuldigd met het participatiepercentage van 105%.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De uitgifteprijs bedraagt EUR 55,50 per participatie.

Inschrijvingsperiode:
Beleggers kunnen vanaf 10 september t/m 24 september 2001 inschrijven.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
De ING Bank Liric Euro Insurance is beursgenoteerd en wordt beheerd door ING Barings.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.