Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold

Ahold
6 sep 2001 om 18:09

Ahold heeft de inschrijving op haar versnelde aandelenemissie wegens succes vervroegd gesloten. Dit heeft de grootgrutter donderdag bekendgemaakt. De uitgifteprijs is vastgesteld op EUR 31,90. Ahold zal 70 miljoen nieuwe gewone aandelen uitgeven voor een totaal bedrag van circa EUR 2,2 miljard, exclusief uitoefening van de greenshoe-optie.

Ahold zal de netto-opbrengst gebruiken voor de gedeeltelijke financiering van de acquisitie van de Amerikaanse bedrijven Alliant Foodservice en Brunos Supermarkets.

De uitgifteprijs per gewoon aandeel Ahold is vastgesteld op EUR 31,90 en per American Depository Share (ADS) op USD 28,38. De slotkoers van het aandeel Ahold op 5 september 2001 op Euronext Amsterdam bedroeg EUR 32,03 en de slotkoers van een Ahold ADS op de New York Stock Exchange bedroeg USD 28,52.

Toelating tot de notering van de gewone aandelen aan Euronext Amsterdam en de effectenbeurs van Zürich en van de ADSs aan de New York Stock Exchange wordt verwacht op 11 september 2001, zo meldt Ahold. Na afronding van de emissie zal de onderneming circa 902 miljoen uitstaande gewone aandelen hebben, exclusief de greenshoe-optie.

Ten behoeve van de notering van de ADSs in Amerika wordt naar verwachting op 6 september 2001 een prospectus supplement toegevoegd aan de bestaande shelf filing bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS.

Het prospectus supplement alsmede de documenten die hiervan indirect deel uit maken, alsmede de bestaande shelf filing zullen op aanvraag erkrijgbaar zijn op het Ahold-hoofdkantoor in Zaandam en zal ook op de Ahold website ( Ahold.com) toegankelijk zijn.

ABN AMRO Rothschild, Goldman Sachs International en Merrill Lynch International traden op als joint global coordinators en joint bookrunners. ING Barings, Kempen & Co. en Rabo Securities waren co-managers van het syndicaat.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.