Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Priority Telecom

Priority Telecom
5 sep 2001 om 13:18

Kabelboer UPC maakt vandaag mogelijk bekend dat het toestemming heeft voor de beursgang van zijn zakelijke telefoon-divisie Priority, zo meldt de Financial Times vanmorgen.
Priority Telecom-aandeelhouders zullen waarschijnlijk stemmem vóór notering van Priority op de Amsterdamse beurs deze maand.

UPC wil Priority al geruime tijd deconsolideren om zich te kunnen concentreren op de kern-activiteit van het verschaffen van televisie-, telefoon en internetdiensten via de hoge snelheidskabel. Dat het tijdens dit slechte beursklimaat gebeurt, komt door afspraken gemaakt bij de overname van Cignal Global Communications. Cignal-aandeelhouders kregen 16% van Priority a $ 200 mln met een geld-terug-optie of aandelen UPC a $ 200 mln, als Priority per 1 oktober nog niet naar de beurs was gebracht.

Om te voorkomen dat UPC geld terug moet geven of aandelen moet uitgeven wordt Priority dus naar de beurs gebracht. Gezien de korte tijdsspanne worden Priority-aandelen waarschijnlijk aangeboden aan groot-aandeelhouders als Liberty Media, United GlobalCom en Microsoft. Analisten waarderen Priority op circa EUR 300 mln, aldus de Financial Times vanmorgen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.