Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Medische Technologie

Medische Technologie
4 sep 2001 om 11:18

OHRA introduceert het Medical Technology Fonds. Dit aandelenfonds belegt wereldwijd in bedrijven die actief zijn op het gebied van medische technologie. Door de voortgaande vergrijzing in de westerse wereld zal de vraag naar zorgproducten en -diensten volgens OHRA de komende jaren fors toenemen.

Het OHRA Medical Technology Fonds belegt in bedrijven die sterk kunnen profiteren van de ontwikkelingen in de medische technologie. De segmenten waarop het fonds zich gaat richten zijn:

  • Medische instrumenten: instrumenten die bij patiënten ingebracht worden om ziektebeelden te verhelpen of te controleren, zoals hartkleppen, pacemakers, maar ook orthopedische producten zoals kunstheupen en -knieën.
  • Ziekenhuisapparatuur: efficiënte medische instrumenten die worden gebruikt in ziekenhuizen en klinieken om patiënten te behandelen, te monitoren danwel diagnoses te kunnen stellen. Voorbeelden zijn dialyseproducten, diagnose-, analyse- en optische apparatuur, maar ook injectienaalden, verbandproducten.
  • Onderzoek: producenten van apparatuur die door afnemers als farmacie- en biotechnologiebedrijven wordt gebruikt voor het verrichten van Research en Development.
  • Dienstverlening: Onder dit segment kan een groot aantal bedrijven opgenomen worden. Bijvoorbeeld bedrijven die zich richten op de informatietechnologie in de gezondheidszorg, maar ook bedrijven die actief zijn op het gebied van verpakking en distributie van medische producten.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De inschrijfprijs is vastgesteld op Eur 25 per aandeel.

Inschrijvingsperiode:
Beleggers kunnen inschrijven bij alle Nederlandse bankinstellingen vanaf 6 september tot en met 27 september 2001.

Notering:
De eerste dag van verhandeling is 28 september 2001.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
OHRA B.V.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.